Minun tarinani Oulun Keskuspesulassa

Olen Dasse Bohui, kotoisin Norsunluurannikolta ja minulla on Suomen kansalaisuus. Olen asunut Helsingissä, Pietarsaaressa ja Suomussalmella. Opiskelin Oulussa ammattikorkeakoulussa ja valmistuin tradenomiksi kansainvälisen liiketalouden linjalta. Toimin yrittäjänä ennen kuin tulin töihin Oulu Keskuspesulaan. Äidinkieleni on ranska ja hallitsen hyvin myös englannin kielen.

Minulla on kolme jalkapalloilevaa lasta, kaksi poikaa ja yksi tytär. Joukkueet ovat ONS ”Oulu Nice Soccer” Football club, OLS (Oulun Luistinseura) ja AC Oulu.

Miten päädyin töihin Oulun Keskuspesulaan?

Ensimmäisen kerran sain tietää yrityksestä vuonna 2011, kun tyttärelläni oli käynti Kontinkankaalla ja minun piti odotella häntä tunnin ajan. Ajattelin, että on parempi mennä kävelylle ja tutustua OYS:n alueeseen. Kävelin ja huomasin edessäni Keskuspesulan. Kysyin itseltäni, miksi en voisi mennä ja pyytää töitä?

Tein niin ja onneksi tuotantopäällikkö Pekka Saari oli paikalla. Selitin hänelle, että olin yrittäjä ja juuri  lopettanut liiketoimintani ja olen valmis tekemään mitä tahansa työtä. Pekka ymmärsi tilanteeni hyvin. Hyvä niin, sillä ulkomaalaisen on vaikea saada oman alansa töitä Suomessa.

Jo heti seuraavana päivänä Pekka soitti ja aloitin työskentelyn iltavuorolaisena mankelissa. Pääsin kuitenkin nopeasti tekemään päivävuoroa. Se sopi minulle paremmin, koska kuljetin paljon lapsia harjoituksiin iltaisin.

 Myöhemmin pesula alkoi kiinnittämään enemmän huomiota työhyvinvointiin ja työnkiertoa lisättiin. Tällä hetkellä työskentelen mankelin lisäksi myös kuivureilla, viikkauskoneilla ja likapuolen säkityksen valvojana. Yleensä työskennellään viikko kerrallaan samassa työpisteessä.  Samoin työntekijöiden osaamista haluttiin lisätä, jolloin minäkin pääsin opiskelemaan osatutkintoa tekstiilihuollon perustutkinnosta.

Olen viihtynyt hyvin pesulassa ja aika on mennyt tosi nopeasti. Työaika on hyvä, viikonloput vapaat. Tykkään, että pesulassa on hyvä yhteishenki ja työntekijöiden puolesta ollaan valmiita joustamaan. Henkilökuntakerhotoimintaa ylläpidetään ja muistetaan erilaiset  juhlapäivät tarjoamalla esim.  kakkukahvit. Pesula järjestää myös vierailuja muihin pesuloihin retkien yhteydessä. Tämä kaikki piristää ja parantaa jaksamista.

Olen mukana myös pesulamme työsuojeluryhmässä varavaltuutettuna ja päässyt osallistumaan työsuojelukoulutuksiin.

Haluan kiittää Keskuspesulaa siitä, että se antaa ulkomaalaisille mahdollisuuden tehdä töitä.