Minun tarinani Oulun Keskuspesulassa

Olen Essi 22 vuotta ja juuri valmistunut tekstiilihuoltajaksi. Ensimmäisen kosketukseni Oulun Keskuspesulaan sain ollessani 15-vuotias. Tuolloin tulin kesätöihin kesätyösetelillä. Sama tapahtui kahtena seuraavanakin kesänä, jolloin myös pikkusiskoni työskenteli pesulassa. Lukioaikana kävin töissä pesulassa saadakseni hieman omaa rahaa. Vähitellen aloin kuulua pesulan työyhteisöön, josta on tullut minulle eräänlainen perhe. Lukion jälkeen jatkoin pesulassa tehden iltavuoroja ja pikkuhiljaa päädyin aamuvuoroihin. Huomasin viihtyväni ja yhä enemmän tunsin pesulatyön täällä omaksi jutukseni. Vuonna 2016 sain yllätyksekseni pesulasta tarjouksen, olisinko kiinnostunut pätevöitymään työssäni oppisopimuksen kautta. Pienen harkinnan jälkeen olin sitä mieltä, että ehdottomasti. Oppisopimuskoulutus kesti 2 vuotta ja vuonna 2018 ponnisteluni ja odotukseni palkittiin. Sain elämäni ensimmäisen ammatin ja samalla vakituisen työpaikan.

Yhteishenki pesulan työntekijöiden kesken on hyvä. Meillä työskentelee paljon eri ikäisiä ihmisiä, mutta kaikki ovat saman arvoisia. Lähdin reilu pari vuotta sitten mukaan työsuojelutoimikuntaan ja olen työsuojelun ensimmäinen varavaltuutettu Oulun Keskuspesulassa. Tämän myötä olen päässyt tiiviimmin mukaan yhteistoimintaan työpaikallani ja saanut mahdollisuuden osallistua Oulun Keskuspesulassa työntekijöiden työturvallisuuden parantamiseen. 

Viihdyn työssäni ja sen myötä olen saanut paljon ihania ystäviä ympärilleni. Suuren työpaikan etuna on, että voi tutustua uusiin ihmisiin ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta. Monen työvuoden kokemuksen jälkeen olen myös päässyt perehdyttämään uusia tulokkaita eri työpisteille. Itselleni on varmistunut se, että minä olen juuri oikeassa itselleni sopivassa työpaikassa tällä hetkellä. Koen voivani toteuttaa itseäni juuri täällä nuoresta iästä huolimatta.